ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ

Όποιος επιθυμεί να επισκεφθεί τη Μακύνεια μπορεί να χρησιμοποιήσει λεωφορείο του ΚΤΕΛ ή ιδιωτικό αυτοκίνητο. Η πρόσβαση από την Αθήνα μπορεί να γίνει είτε μέσω της Κορίνθου και της Γέφυρας Χαρίλαος Τρικούπης ή του πορθμείου Ρίου – Αντιρίου μετά από διαδρομή 213χλμ., είτε μέσω Λιβαδειάς και Ιτέας μετά από διαδρομή 283χλμ.
 
Η πρόσβαση από την Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει είτε μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας (Θεσσαλονίκη – Λαμία – Μπράλος – Άμφισσα – Ναύπακτος – Μακύνεια) μετά από διαδρομή 466χλμ., είτε μέσω της Εγνατίας Οδού (Θεσσαλονίκη – Ιωάννινα – Άρτα – Μεσολόγγι – Μακύνεια) μετά από διαδρομή 453χλμ.
 
 
Δεκατρία χιλιόμετρα από τη Μακύνεια βρίσκεται μία από τις αρχαιότερες πόλεις – λιμάνια στην Ελλάδα, η Ναύπακτος. Μια παραθαλάσσια πόλη, με το βενετσιάνικου ρυθμού κάστρο να δεσπόζει στο λόφο και το ενετικό λιμάνι να την αγκαλιάζει. Ένα μέρος που προσφέρει αμέτρητες επιλογές διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Δεκαεπτά χιλιόμετρα από τη Μακύνεια βρίσκεται η Πάτρα, η πρωτεύουσα του νομού Αχαΐας και το μεγαλύτερο αστικό κέντρο και λιμάνι της Πελοποννήσου. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδος και συνδέεται με ευρωπαϊκούς προορισμούς μέσω του αεροδρομίου του Αράξου καθώς και θαλάσσια μέσω του λιμανιού της.
 
Επίσης σε κοντινή σχετικά απόσταση μπορεί κάποιος να κάνει εξορμήσεις σε σημαντικότατους αρχαιολογικούς τόπους  όπως είναι αυτοί των Δελφών (110χλμ.) και της Αρχαίας Ολυμπίας (133χλμ.).